homeCochrane-review

Cochrane-review

Het langverwachte obesitasmedicijn rimonabant. Helpt het?

Curioni C, André C. Rimonabant for overweight or obesity. Cochrane database of Systematic Reviews 2006. Issue 4. Art. No: CD006162. DOI: 10.1002/14651858.CD006162.pub2.

Tijdschrift voor praktijkondersteuning 2007, nummer 1:31-32

Achtergrond Overgewicht en obesitas (BMI > 25, respectievelijk > 30) komen steeds vaker voor. Dat zorgt voor toenemende gezondheidsproblemen omdat zij het risico verhogen op hart- en vaatziekten, diabetes type 2, sommige soorten van kanker en vroegtijdige sterfte. Vooral vet dat is opgeslagen in de buik (de appelvorm) hangt met deze risico’s samen, vandaar dat voor een inschatting van gezondheidsrisico’s de omvang van de taille misschien nog wel belangrijker is dan de BMI (verhoogd risico bij vrouwen > 80 cm en bij mannen > 94 cm). Het behandelen van overgewicht is echter nog niet zo eenvoudig. Zelfs een gewichtsverlies van slechts 10%…

Dit artikel:

Interactief

  • Reageer
  • Lees reacties
  • Stuur door
  • Bewaar
  • Print
  • Mail mij de reacties
  • Voeg artikel toe aan:

Tijdschrift voor Praktijk-ondersteuning is vanaf 2016 TPO De Praktijk

 

Het Tijdschrift voor Praktijkondersteuning bestaat niet meer. Het tijdschrift is in 2016 opgegaan in het nieuwe tijdschrift TPO De Praktijk.

 

Abonnees van TPO De Praktijk die ook een online abonnement hebben, kunnen de digitale editie raadplegen op: mijn.bsl.nl/tpo-de-praktijk/458732.

 

Op deze website blijven de oudere edities van Tijdschrift voor Praktijkondersteuning beschikbaar voor abonnees.

 

Redactie TPO De Praktijk

Zoeken

Zoek binnen: Uitgebreid zoeken

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Abonneren

Registreren voor abonnees

Ontdek de website na een simpele registratie !

POHpanel

Snel naar