home RSS

Lustrumcongres Praktijkondersteuning 2011 'Vrouw zoekt zorg!'

Datum: 28-07-2011

Dit jaar vindt het Jaarcongres Praktijkondersteuning 2011 voor de 5e keer plaats! Met veel plezier nodigen wij je uit voor dit lustrumcongres met als thema 'Vrouw zoekt zorg!', speciaal bedoeld voor praktijkondersteuners, praktijkverpleegkundige en nurse practitioners in de huisartspraktijk.

De zorg aan vrouwen loopt achter bij die aan mannen. Die indruk krijg je als je het nieuws volgt. Uit recente publicaties blijkt namelijk dat bijvoorbeeld klachten bij hart- en vaatziekten zich bij mannen anders presenteren dan bij vrouwen. Het gewone beeld bij mannen is pijn op de borst, maar bij vrouwen manifesteren hartklachten zich lang niet altijd op die manier. Dat kan betekenen dat bij vrouwen te laat de juiste diagnose wordt gesteld.

Een ander voorbeeld over het verschil tussen vrouwen en mannen heeft te maken met de overgang. Vrouwen worden steeds ouder, maar de leeftijd waarop ze in de overgang komen is niet veranderd. Dat betekent dat vrouwen nu een derde van hun leven na de overgang leven. Welke invloed heeft dat op de kwaliteit van leven? En wat betekent dat voor de zorg aan vrouwen in en na de overgang? Gelukkig komt er in de Nederlandse gezondheidszorg steeds meer aandacht voor genderspecifieke problematiek. In elk geval zouden vrouwen een ander soort zorg moeten krijgen ten opzichte van mannen. Reden waarom we voor dit congres het thema ‘Vrouw zoekt zorg' kozen.

Dit is de eerste keer dat Tijdschrift voor Praktijkondersteuning actief betrokken is bij de invulling van het congres Praktijkondersteuning. Dit heeft ervoor gezorgd dat we een congres kunnen bieden met een interessant, actueel thema en met deskundige, inspirerende sprekers.

Adviescommissie

Het Lustrumcongres Praktijkondersteuning 2011 is inhoudelijk samengesteld door deskundigen uit de doelgroep zelf, namelijk: Arja Broere, praktijkondersteuner te Amsterdam | Sietsche van Gunst, hoofdredacteur Tijdschrift voor Praktijkondersteuning |  Arita Immerzeel, praktijkondersteuner te Driehuis | Susan Umans, bladmanager Tijdschrift voor Praktijkondersteuning

 

  • Congres: Praktijkondersteuning Vrouw zoekt zorg!
  • Datum:Maandag 26 september 2011
  • Locatie: Reehorst Ede
  • Bestemd voor: praktijkondersteuners, praktijkverpleegkundige en nurse practitioners in de huisartspraktijk
  • Kosten: € 95,- (incl. btw, congresmateriaal, lunch, koffie/thee en borrel) € 75,- voor oud-deelnemers van voorgaande edities en abonnees van het Tijdschrift voor Praktijkondersteuning. Mannen gratis!
  • Organisatie: Bohn Stafleu van Loghum
  • Meer info: www.bsl.nl/praktijkondersteuning (voor informatie en inschrijving)

 

Lees het volledige artikel

Tijdschrift voor Praktijk-ondersteuning is vanaf 2016 TPO De Praktijk

 

Het Tijdschrift voor Praktijkondersteuning bestaat niet meer. Het tijdschrift is in 2016 opgegaan in het nieuwe tijdschrift TPO De Praktijk.

 

Abonnees van TPO De Praktijk die ook een online abonnement hebben, kunnen de digitale editie raadplegen op: mijn.bsl.nl/tpo-de-praktijk/458732.

 

Op deze website blijven de oudere edities van Tijdschrift voor Praktijkondersteuning beschikbaar voor abonnees.

 

Redactie TPO De Praktijk

Zoeken

Zoek binnen: Uitgebreid zoeken

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Abonneren

Registreren voor abonnees

Ontdek de website na een simpele registratie !

POHpanel

Snel naar